sunnuntai 9. elokuuta 2015

Aktivointipeli


Ostin ensimmäistä kertaa kissoille kokeiluun aktivointipelin. Silmäilin erilaisia aktivointipelejä ja olinkin alunperin ottamassa toista peliä, mutta kunnianhimoisena päätin että ensimmäisenä mielessäni ollut peli oli liian helppo. Päädyin sitten ottamaan Little&Biggeriltä tällaisen puisen palapyörän - se aikaisempi peli, johon iskin silmäni oli myös Little&Biggerin, mutta se oli luun mallinen ja siinä oli vain sellaiset perus puulaatat joita työnnetään puolelta toiselle ja alta paljastuu herkku. Tämä on hyvin samantapainen, mutta mielestäni tässä oli vähän enemmän haastetta, kun palat eivät liikukkaan ihan niin helposti ja paljasta alla piilevää herkkua.


Käytännössä peli on siis tämän näköinen. Kun laitoin peliin herkkuja sisälle, Kiki oli ensimmäisenä repimässä ja kaivamassa herkkuja. Toisena pelin kimppuun nyhversi salamyhkäinen Ninni, joka koitti onneaan vasta kun Kiki luovutti ensimmäisen kerran ja itsekin häivyin lautapelin luolta tekemään muita hommia. Ninni olikin sitten niin äärettömän fiksu, että Ninnihän kaivoi kaikki herkut laudasta kuin vanha konkari! Ja meillä ei ole tosiaan koskaan ollut mitään tällaista kunnon peliä, olin vähän huuli pyöreänä kun kurkkasin kuka niitä palasia siellä lonksutti. Hävettää ihan miten olen selvästi aliarvioinut Ninnin taidot tällaisessa, se tosiaan ihan rutiinilla veti laattoja sivuun toisensa jälkeen ja lauta oli pian tyhjä nameista. Haha! Pitää katsoa jos ostaisin Ninnille jossain vaiheessa jonkin oikein vaikean pelin. Tai sitten koitan itse väkertää jotakin - ehdotuksia?



Aliisa ei ole vieläkään edes koskenut lautaan, se mieluummin näköjään vain ihmettelee. Aliisa on tykännyt enemmän ihan vain noista namipalloista, niitä se pyörittelee pitkänkin tovin. Myös kananmunakennoihin piilotettujen herkkujen parissa Aliisa tykkää touhuta. Kikille peli tuntui olevan ihan hyvä ja Kiki väkersikin jonkin aikaa pelin parissa. 



Tässä videossa Kiki on pelannut peliä jo muutamia kertoja, joten laattojen liu'uttaminen sujuu jo suht. sutjakkaasti. Laitoin peliin sisälle Let's Biten itse saksittuja ankkaherkkuja, joista kisut tykkäävät aivan hirmuisesti! Joo, saatoin laittaa herkkuja ehkä hieman liikaa yhteen reikään, mutta saipahan Kiki nyt kunnolla kiitosta aktivoitumisesta! Ja näköjään myös noiden herkkujen saaminen noista rei'istä on oma haasteensa, haha.

Onko muilla aktivointipelejä kisuille?

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä Ninni niin ylpeältä toka kuvassa! ♥ Hienosti Kikikin näyttää osaavan! Tuommoinen ympyrän muotoinen taitaakin tarjota vähän enemmän haastetta kuin sellainen suora, meidän uusimmasta aktivointipelistä Rakukin osaa heti avata siirrettävät tasot, vetojutut taasen hoitaa Nora. :D Nora on dominoiva aktivointipelien suhteen, joten Haiku ei edes yritä apajille. Haikun aktivointipelinä on kananmunankennot, mitkä taasen ei curleja kiinnosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se sellainen missä liikutellaan paloja suoraan olisi ollut ehkä liian helppo. :D Noi vetojutut voiskin olla meillä seuraava kokeilun arvoinen juttu! No onneksi Haikulla on sentään ne kananmunakennot, ne on kyllä oikeesti ihan hyviä! Aliisakin diggailee niitä enemmän. 8)

      Poista
  2. Hienoa, että peli sai innostusta osakseen. Meilläkin käytetään raksupalloa ja kananmunakennoja, mutta mitään aktivointilautaa ei ainakaan vielä ole tullut hankittua. Ehkä jossakin vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raksupallot ja kananmunakennot on kyllä hyviä! Niissä on kyllä se hyvä puoli aktivointilautaan verrattuna, että vaikka kissa ymmärtää sen idean, silti sieltä ei ole helppo sillä tavalla saada niitä herkkuja kuten aktivointilaudasta. Herkut ei tule rituaalilla ulos sieltä, vaan palloa ja kennoa täytyy riepotella ja pyöritellä että herkut tuuppautuvat ulos. :) Ja mullakin on just sellasia raksupalloja, että sitä vaikeutta voi lisätä pienentämällä pallon aukkoa - da beeest!

      Poista
  3. No kappas, Ninni pääsi yllättämään! Meillä on yksi aktivointipeli, samantapainen itse asiassa kuin teidän. Pyöreä myös, mutta ideana on liu'uttaa liikkuvan osan yksi reikä oikean herkkupiilon kohdalle. Mikael hoksasi sen idean about viidessä sekunnissa ja sen jälkeen sen käyttäminen onkin hoitunut rutiinilla. :') Aktivointilelut ovat kiva idea, mutta kerran sen opittua se ainakin meillä vähän menettää ideansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, tiedän muuten mistä pelistä puhut! Muistaakseni ainakin Nina Ottosonilla on juurikin sellainen lauta olemassa! Niin se on kyllä noissa laudoissa vähän harmi, että kissoilla alkaa hoitua se homma ihan rutiinilla eikä peli aktivoi ainakaan aivoja enää samalla tavalla. Ehkä niitä pitäisi alkaa itse tuunaamaan, tunkee jotain paperinpalasia sinne osien väliin niin ei osat enää liikukaan niin helposti! :'D

      Poista
  4. Hieno pelilauta. Meillä on vaan sellainen pesupallo KLIK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, toi pesupallohan on vaiks kuinka hyvä! :D

      Poista