maanantai 1. helmikuuta 2016

Kategorioiden lempparit

Saatiin Kissankujeita-kehrääjiltä haaste kertoa FIFé-kategorioista lempparikissarodut. No täältä pesee!

Kategoria 1

Kyllä se on se ragdoll! Toivon vain suuresti, ettei ragdollien kuonoa aleta jalostamaan lytymmäksi kategoriavaihdon seurauksena. Räkkärit on niin hassuja, nauran aina ihan kyyneleet silmissä etenkin Martan energianpurkauksille. Asunnossa vilahtelee siellä täällä hieman kömpelön näköinen karvapallero ja ne still-ilmeet pysähdyshetkellä on niin parhaita. Mutta ragdollit osaa olla myös niin söpöjä ja fiksuja. Ainoa mikä vähän työntää tässä rodussa mua poispäin, on turkki. Tykkään kyllä turkinhoidosta, mutta se paksu, tiheä ja puolipitkä turkki ei vaan loppupeleissä iske muhun niin paljoa.





Kategoria 2

Hmm, täytyy sanoa että siperiankissa. Sipsut (en tiedä kutsuuko kukaan muu siperiankissoja sipsuiksi, mutta musta se on niin luttana lyhenne) on luonteeltaan ihania ja ulkonäöltään söppäniä karvapalloja. Sipsuissakin mua vähän työntää luotaan paksu turkki, mutta hyvin hoidettuna turkki on kuitenkin ihana!






Kategoria 3

Tämä on haastava. Olen mietiskellyt monen eri rodun välillä, mutta päädyn nyt eurooppalaiseen. Eurooppalaista rotuperimää näkyy aika ajoin tosi kauniisti ihan Suomen maatiaisissakin ja eurooppalainen on varmaankin yksi terveimmistä kissaroduista. Europohjaa löytyy laajalti ja geenipooli on käsittääkseni suuri. Eurooppalaisen rodun geenipoolia on myös helpompi kasvattaa kuin monien muiden rotujen. Eurooppalainen on luonteeltaan ihana, aktiivinen ja reipas! Ulkonäöltään Eurooppalainen on myös sellainen ihanan sopusuhtainen peruskissa.

Kategoria 4

Ylläripylläri, aby ja somppu tietenkin! Mutta koska tämä valinta on vähän tylsä, mun seuraava lemppari neloskategoriasta on cornish rex, etenkin luonteensa puolesta. Mulla on kaveri, jolla on cornareita ja ne on kyllä aivan valloittavia! Hyväkuntoinen cornarin turkki tuntuu aivan ihanalta, tekisi mieli vaan hieroa naamaa cornarin kylkeen, haha.



Muut, ei FIFé-hyväksytyt rodut

Valitettavasti en valitse yhtäkään rotua FIFé:n hyväksymien rotujen ulkopuolelta. Kaikki ne rodut, joista tiedän, ovat ihan hyvällä syyllä evätty FIFé:stä. Oon vähän mälsä!

Me haastetaan mukaan KollinkoukkujaKaskissaa ja Nethel-Estel! Käkäkäkäkäkäkä!

13 kommenttia:

  1. Huu, kiitos haasteesta! Mun blogi on ollut gradukuoliossa, mutta eiköhän se taas jossain kohtaa herää. Tää haaste vois olla mun motivaatio saada aikaiseksi postaus pitkästä aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, kato tää on semmonen hyvä herättelevä haaste! ;) Ymmärrän kyllä, mullakin oli blogi viime keväänä blogi kandikuoliossa. :D

      Poista
  2. Kiva lukea sinunkin lemppareista, tää on tosi kiva haaste! :) Siperiankissat on tosi upeita ja hyväluonteisia, itsellä tosin ulkonäöllisesti mieltymys kallistuu enemmän norjalaiseen. Jokin siinä kolmiomallisessa naamassa kiehtoo. :)

    Sen mitä olen cornareista ja devoneista kuullut luonteesta puolesta, ne vaikuttavat ihan täydellisiltä hassuilta vauhtihirmuapinoilta. Itseä vieroksuttaa nimenomaan tuo turkki, pitäisi joskus päästä vaikka näyttelyssä silittelemään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on norskitkin ihania! Mä tykkään sipsuista taas kun niillä on niin söppänä pyöreä pää ja sitten tosiaan se luonne on niin kiva. :) Joo cornarit ainakin on ihan superenergisiä, mutta myös niin ihania. Olin yksi kerta kaverillani yötä vahtimassa hänen 7 cornariaan ja yöllä havahduin siihen että _kaikki 7_ nukkuivat mussa kiinni. Kyljen päällä yksi, jalkojen päällä yksi, jalkataipeessa yksi, kainalossa kaksi, niskassa yksi ja selässä yksi. Mulla oli sellanen kissapeitto. :D

      Poista
  3. Kiitämme haasteesta, pitänee vastailla kun muistan! :) Kyllä ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä kun näitä eri blogeista lukee, mutta onneksi noita rotujakin on niin paljon että kaikille löytyy jotain. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, hyvä hyvä! ;) Niin oon ite huomannut saman, tosi hauskaa kyllä että ihmisillä on erilaisia lemppareita! :>

      Poista
  4. Kiitti haasteesta! Tämä onkin jännä, kun pitää ensin käydä opiskelemassa noita kategorioita, kun ei yhtään tiedä niistä.

    VastaaPoista
  5. Onpa jännä tuo cornis rex! Olispa hauska päästä silittämään tuollaista.

    Muhunkin on iskenyt kissakuume, syytän sun kissoja! En kyllä tietäisi yhtään, minkä rotuisen kissan haluaisin, jos nyt pitäisi alkaa valkata, kun en tiedä roduista mitään. Tosin tieto lisää tuskaa, helpompaa se oli koirissakin sitä ekaa valitessa.. :D Tokan kanssa menikin sitten aikaa. Onneks en voi ottaa nyt kissaa, ei tarvi tuskastella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on tosi kivoja! ;) No sit jos tulee oikeesti ajankohtaseks, ni kantsii tutustua erilaisiin rotuihin vaikkapa kissanäyttelyssä. ;D

      Poista
  6. Hmm, voi olla että se vaihtelee yksilöittäin ragdolleilla, sillä Martalla ainakin turkki huopaantuu ja takkuuntuu todella todella helposti. :/ Mutta sit vaan täytyy jaksaa hoitaa! :) Varmasti on niitäkin yksilöitä, joiden turkki ja karvanlaatu on huomattavasti helppohoitoisempi.

    VastaaPoista
  7. Enpä minäkään voisi suosikkiani valita ei-hyväksytyistä. Juuri samoin eettisin periaattein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä! Yleensä on aina hyvä syy, miksi niitä ei ole hyväksytty. :)

      Poista